Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Οργή εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας -Η Γενική Γραμματεία Εσόδων κατάσχεσε τους λογαριασμούς

Οργή εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας -Η Γενική Γραμματεία Εσόδων κατάσχεσε τους λογαριασμούς

Την έντονη δυσφορία και απογοήτευση από την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων εκφράζουν το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ) και 600 εργαζόμενοι.

Όπως υποστηρίζει το Σωματείο, «η Γενική Γραμματεία Εσόδων, παρόλο που υπάρχει ο πρόσφατος νόμος 4361/16 που προστατεύει την περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις, με σκοπό την απρόσκοπτη πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και της ολοκλήρωσης της ναυπήγησης των πυραυλακάτων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, προχώρησε αυθαίρετα στην κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του ναυπηγείου, με συνέπεια να είναι αδύνατη η καταβολή των μισθών και η συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων, ενώ το πρόγραμμα της κατασκευής των πυραυλακάτων τινάζεται στον αέρα».

Όπως αναφέρει το Σωματείο, πριν από μόλις πέντε μήνες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήρθε σε έγγραφη συμφωνία με το Σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την αποπεράτωση δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού. Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα παραμείνουν απαθείς σε μία τέτοια εξέλιξη.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *