Αρχική / ---SLIDER / Παγώνη: Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού δεν θα έχουμε ανοσία τον Ιούνιο

Παγώνη: Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού δεν θα έχουμε ανοσία τον Ιούνιο

Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός στη χώρα μας, σύμφωνα τα όσα αναφέρει στο GRTimes η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει κίνδυνος, εάν δεν επιταχύνουμε, να μην έχουμε πετύχει ανοσία έναντι του Covid-19 τον Ιούνιο.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κρίνει μιλώντας στο GRTimes ότι η διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Ενώ θα έπρεπε μέχρι τα τέλη του Ιουνίου να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, δεδομένου και του ερχομού της τουριστικής περιόδου, οι αριθμοί των μέχρι τώρα εμβολιασμών στη χώρα μας, σύμφωνα με την ίδια, δε μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. «Δεν έχουν γίνει όσοι εμβολιασμοί θα θέλαμε», εκτιμά.Θεωρεί, ότι απ’ τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν επωμιστεί το έργο του εμβολιασμού, πρέπει να ενισχυθούν. Τονίζει μάλιστα, ότι είναι απαραίτητος ο εφοδιασμός τους με το διπλό προσωπικό, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός με ικανοποιητικούς ρυθμούς και να επιτευχθεί το καλοκαίρι η ανοσία στη χώρα μας.

«Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα. Στις 30 Ιουνίου, θα πρέπει το 60% του πληθυσμού μας να είναι εμβολιασμένο, ώστε να έχουμε σχετική ανοσία. Έτσι όπως πάμε όμως, δεν το βλέπω. Οι αριθμοί των εμβολιασμένων ως τώρα δεν είναι ικανοποιητικοί. Μπορεί ο αριθμός των αρνητών να έχει πέσει, αλλά η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά πολύ αργά», σχολιάζει η κ. Παγώνη.
Ναι σε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμούΑπόλυτα σύμφωνη βρίσκει την κ. Παγώνη η ύπαρξη ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς όπως αναφέρει, όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, δε θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού σε περίπτωση που θέλουν να ταξιδέψουν.

«Είναι βέβαιο, ότι θα το ζητούν οι άλλες χώρες ώστε να μας δεχτούν. Επίσης, αν έχουμε κάνει το εμβόλιο δε θα υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμαστε με συνεχή τεστ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Γιαννάκος: Το προσωπικό είναι εξαντλημένοΤην ενίσχυση των νοσοκομείων, τα οποία έχουν πλέον επωμιστεί και το έργο του εμβολιασμού, απαιτεί και η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος στο GRTimes, το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο.

«Πλέον έχουμε στην πλάτη μας και το έργο του εμβολιασμού. Πρέπει να γίνουν άμεσες προσλήψεις ώστε το προσωπικό να μπορεί να διαχειριστεί τόσο τα νοσηλευμένα περιστατικά, όσο και τους εμβολιαζόμενους», τονίζει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πασχαλινές διακοπές: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία και για τις εκλογές

Οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το σχολικό έτος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *