Αρχική / ---SLIDER / Πανικός στις Τράπεζες: Έρχονται 10.000 απολύσεις. Τι λέει η ΟΤΟΕ

Πανικός στις Τράπεζες: Έρχονται 10.000 απολύσεις. Τι λέει η ΟΤΟΕ

Τι λέει η ΟΤΟΕ για τις 10.000 απολύσεις στις τράπεζες;
Καταγγελία για μεθοδευμένες επιθέσεις «που δέχεται ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων από τα νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, τα οποία θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ” επέκταση την πορεία της ελληνικής οικονομίας», κάνει η ΟΤΟΕ.

Αφορμή αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα περί ανάγκης νέας μείωσης του προσωπικού των τραπεζών κατά 10.000 άτομα.

Η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων υπενθυμίζει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες μειώθηκε κατά 19.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε μείωση του εργασιακού κόστους κατά 40% περίπου».

«Η νέα φημολογούμενη μείωση είναι πέραν των 5.000 εργαζομένων που αναμένεται να αποχωρήσουν από τον τραπεζικό κλάδο έως το τέλος του 2018, σύμφωνα με τα πλάνα αναδιάρθρωσης που έχουν αποφασιστεί ήδη» τονίζει στη συνέχεια.

«Είναι φανερό ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία αναπτυξιακής λειτουργίας των τραπεζών οδηγεί και πάλι στη στοχοποίηση του κλάδου και των εργαζομένων, ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να παρέμβει στοιχειωδώς στις εξελίξεις στις τράπεζες» προσθέτει η ΟΤΟΕ.

«Αντί εκείνοι, που έχουν την ευθύνη σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και ειδικότερα η κυβέρνηση, να σχεδιάσουν μία συντεταγμένη αναπτυξιακή πολιτική, που θα περιλαμβάνει και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων και θα έδινε μία νέα λειτουργική δυναμική στις τράπεζες, αναζητούν ξανά τρόπους βιωσιμότητας των τραπεζών μέσα από την περαιτέρω συρρίκνωσή τους» καταλήγει η ΟΤΟΕ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *