Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Παραιτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζικης

Παραιτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζικης

Οι Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιώργος Καραμελίδης, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Οικονομίδης, αποτέλεσαν και τυπικά παρελθόν την Πέμπτη (8/9), ενώ σήμερα ήταν η σειρά του προέδρου της Ομοσπονδίας. Οι έξι παράγοντες να θυμίσουμε ότι με αμετάκλητο βούλευμα του συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», και γι’ αυτό υπέβαλαν την παραίτηση τους.

Αν δεν το έπρατταν, θα επενέβαινε ο γγΑ, Ιούλιος Συναδινός, για να τους απομακρύνει με διαπιστωτική πράξη.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι κανένας δεν θα υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, που θα γίνουν, πιθανότατα, τέλος Οκτωβρίου.

Τις θέσεις των πέντε παραιτηθέντων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής καταλαμβάνουν οι Νίκος Βακάλης, Μιχάλης Τσιχριτζής, Αντώνης Παπαπετρίδης, Γιώργος Σταράκης και Κωνσταντίνος Μαρίνος.

Η ΕΠΟ, επίσης, όρισε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με θέμα των ορισμό δύο γενικών συνελεύσεων. Η πρώτη θα γίνει με θέμα «εκλογή εκλογικής επιτροπής» και αναμένεται να οριστεί στις 12 Οκτωβρίου, και η άλλη πιθανόν 29 Οκτωβρίου με θέμα τις αρχαιρεσίες για εκλογή προέδρου και μελών της Ε.Ε.

Στόχος της διοίκησης της ΕΠΟ είναι οι εκλογές να γίνουν εντός του Οκτωβρίου, ώστε να μην παραβιαστεί ο αθλητικός νόμος, που προβλέπει ότι οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες γίνονται κατά τον μήνα Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπέβαλε σήμερα ο κ. Γεώργιος Γκιρτζίκης. Ο κ. Γκιρτζίκης γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή προς τα μέλη της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τους προέδρους και τα μέλη των Ε.Π.Σ./Ε.Π.Ο., μετά την έκδοση του βουλεύματος 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών.

Τις παραιτήσεις τους, επίσης, υπέβαλαν οι κύριοι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Ευάγγελος Μαζαράκης, Γεώργιος Καραμελίδης, Νικόλαος Προύντζος και Ιωάννης Οικονομίδης.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. προχώρησε στην διαπιστωτική πράξη της παραίτησης-παύσης των ανωτέρω με βάση το εκδοθέν βούλευμα.

Τις θέσεις των πέντε παραιτηθέντων μελών της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. καταλαμβάνουν οι κύριοι Νικόλαος Βακάλης, Μιχαήλ Τσιχριτζής, Αντώνιος Παπαπετρίδης, Γεώργιος Σταράκης και Κωνσταντίνος Μαρίνος.

Τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 13:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. με τη νέα της σύνθεση και με θέματα προς συζήτηση, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
1.Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της Ε.Π.Ο. για την εκλογή της Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 58 του Καταστατικού.
2.Σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της Ε.Π.Ο. για την εκλογή προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ε.Π.Ο., τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. και προέδρου, αναπληρωτή προέδρου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *