Αρχική / ---SLIDER / «Παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές για τους κρατούμενους γονείς – Πού θα εφαρμοστεί

«Παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές για τους κρατούμενους γονείς – Πού θα εφαρμοστεί

Το  δεύτερο «παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές Πατρών, εγκαινιάστηκε σήμερα. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που προσομοιάζει με παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να δέχονται και να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του υπουργείου Δικαιοσύνης,  η διαμόρφωση αυτού του χώρου επετεύχθη χάρη στη συνεργασία του τεχνικού προσωπικού της φυλακής και των κρατουμένων που με προσωπική εργασία συνεισέφεραν στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ η επίπλωση του χώρου, όπως  και τα παιχνίδια προέκυψαν από δωρεές.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών είναι ο δεύτερος χώρος αυτού του τύπου που εγκαινιάζεται σε φυλακή στην Ελλάδα και εντάσσεται -σύμφωνα με την  ανακοίνωση- «στη γενικότερη πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα».
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης «με τη  διατήρηση της επαφής γονέων-κρατουμένων και παιδιών σε «παιδικά δωμάτια» βελτιώνονται οι δείκτες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, ενδυναμώνονται οι οικογενειακοί δεσμοί και τελικά μειώνονται οι αναπόδραστες αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο εγκλεισμός».

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «επιδιώκεται η ομαλή κοινωνική και οικογενειακή επανένταξη του κρατούμενου και κατά συνέπεια μειώνονται οι πιθανότητες υποτροπής, δηλαδή υλοποιείται η αληθινή αντεγκληματική πολιτική».

Το «παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές  Πατρών, εγκαινίασαν  η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης  Ευτύχης Φυτράκης. Παράλληλα, μετά το πέρας των εγκαινίων, η κυρία Αναγνωστοπούλου και ο κ. Φυτράκης επισκέφθηκαν την αυτόνομη εκπαιδευτική δομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στη φυλακή από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος. Το νέο αυτό Σχολείο θα είναι αυτόνομο και θα στεγάζεται σε νέους  χώρους.

Σημειώνεται ότι το επόμενο εκπαιδευτικό έτος θα λειτουργήσουν τέσσερα επιπλέον Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε φυλακές της χώρας (Δομοκό, Νιγρίτα, Μαλανδρίνο, Χανιά), υλοποιώντας έτσι την κοινή επιλογή των υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας για παροχή εκπαίδευσης σε κάθε φυλακή και κάθε κρατούμενο που το θέλει

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *