Αρχική / ---SLIDER / Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν είδη σπιτιού για νέους φοιτητές από την επαρχία

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν είδη σπιτιού για νέους φοιτητές από την επαρχία

Είδη οργάνωσης σπιτιού και γραφείου συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να βοηθήσει τους φοιτητές από την επαρχία που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, ενόψει της διανομής βασικών λειτουργικών ειδών νοικοκυριού σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα από την επαρχία είπε ότι: « Η Περιφέρεια Αττικής, δήμοι, υπουργείο Παιδείας, Εκκλησία και αλληλέγγυοι εθελοντές, ενώνουμε ξανά δυνάμεις και μετά τα «συγχαρητήρια» στους νέους φοιτητές, τους στηρίζουμε και έμπρακτα».

«Αξιοποιούμε τις δομές και αναμένουμε τη στήριξη των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Καραμέρος από τις εγκαταστάσεις του διαμετακομιστικού κέντρου συλλογής ειδών υλικής συνδρομής στην Αγ. Παρασκευή (άνοδος Μεσογείων 448 και Ευαγγελιστρίας τηλ. επικ: 2132100531) όπου συγκεντρώνονται αλλά και παραδίδονται σειρά ειδών από την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων.

Οι διεργασίες γίνονται από προσωπικό και εθελοντές της Περιφέρειας, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. καθημερινά, ενώ πολλά αντικείμενα παραδίδονται απευθείας από τους δωρητές στους φοιτητές με τον συντονισμό της Περιφέρειας.

Ενδεικτικά τα είδη που συλλέγονται είναι:

– Κουζίνα, κατσαρόλες

-τηγάνια, μαχαιροπήρουνα

– Πιάτα-πιατοθήκες, κούπες

– ποτήρια, κάδοι απορριμμάτων, πετσέτες

– Καθιστικό, Καναπές, Τραπεζάκι σαλονιού, Βιβλιοθήκη.

Πάντως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, του βόρειου τομέα ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη λειτουργία «Διαμετακομιστικού Κέντρου Διαχείρισης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης», αποτελεί επέκταση του πρώτου, στην Ελλάδα, κέντρου logistics για τη διαχείριση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, το οποίο λειτούργησε η Περιφέρεια Αττικής το Μάρτιο, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Εμπορίου, στο χώρο «Εσπλανάδα» στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Μέχρι σήμερα, σε μια συγκυρία κατά την οποία πολλοί συνάνθρωποι δοκιμάζονται, χιλιάδες άλλοι συμπολίτες έχουν εισφέρει τεράστιες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, που με άμεσο, συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο διατέθηκαν στους ωφελούμενους.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 θα προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *