Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ποιοι θέλουν… μπροστάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά

Ποιοι θέλουν… μπροστάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά

Εντονες ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη την τελευταία περίοδο μεταξύ των στελεχών που βρίσκονται μακριά από τον ηγετικό πυρήνα της Συγγρού, αναζητώντας χώρο και ρόλο.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι εν λόγω κομματικοί παράγοντες δείχνουν να συσπειρώνονται πέριξ του πρώην προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξετάζοντας διάφορα σενάρια, ακόμα και αυτό της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, στην περίπτωση που κοπούν τελείως οι σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ομάδα των στελεχών που έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν τύχη στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ριζικής ανανέωσης και ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς παράταξης, ανήκουν αρκετά πρόσωπα που μεσουράνησαν τα προηγούμενα χρόνια στα κομματικά δρώμενα, με προεξάρχοντες τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο Θρακιώτης πρώην υπουργός, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του για την ιδιαίτερή του πατρίδα πριν από λίγες ημέρες, επιχείρησε να κάνει επίδειξη δύναμης εξασφαλίζοντας στην εκδήλωση αυτή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, μελών της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και πρώην βουλευτών.

Ωστόσο, ηχηρή ήταν η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που έδειξε σε αρκετούς την απόσταση που χωρίζει τον κ. Στυλιανίδη από τη νέα ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχυτικό στοιχείο αυτής της εικόνας είναι και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν φαίνεται να συναινεί στο αίτημα του πρώην υπουργού να μετακομίσει εκλογικά στις επόμενες κάλπες από το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης σε αυτό της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχη είναι και η σχέση του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην γραμματέα της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο τελευταίος, αν και στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και αφού είχε μείνει εκτός της τελικής μάχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τον οποίο υποστήριζε, στη συνέχεια, λόγω «σύγκρουσης προτεραιοτήτων» με τη νέα ηγεσία, βρέθηκε να αποχωρεί από το ισχυρό κομματικό πόστο του, υπό κακές συνθήκες. Η συνέχεια επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τη θέση του, καθώς οι εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ, με τη μη αναγνώριση από τη Συγγρού των αποτελεσμάτων του συνεδρίου της και την αποπομπή τού -επιρροής του- προέδρου της, έδειξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης τον θεωρεί «βαρίδι». «Δεν έχει τίποτα να προσφέρει ούτε κάποιον να επηρεάσει», αναφέρουν στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Ν.Δ., που επισημαίνουν ότι πλέον πολύ δύσκολα ο κ. Παπαμιμίκος θα εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια της Λάρισας ή της Θεσσαλονίκης.

Εκτός των κ. Στυλιανίδη και Παπαμιμίκου, που γνωρίζουν ότι έχουν περιορισμένες αναφορές στην κοινωνία και στη «γαλάζια» βάση, στην ίδια κατηγορία ανήκουν και στελέχη της Ν.Δ. που, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μεσουρανούσαν, τώρα βρίσκονται στην κομματική αφάνεια.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *