Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / «Ποδαρικό» κάνει τη νέα χρονιά το χαράτσι σε σταθερή τηλεφωνία- ίντερνετ

«Ποδαρικό» κάνει τη νέα χρονιά το χαράτσι σε σταθερή τηλεφωνία- ίντερνετ

«Ποδαρικό» με τη νέα χρονιά κάνει και το τέλος 5% για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ 1184/ 2016 την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής βάσει της οποίας όσοι λογαριασμοί εκδίδονται από 1/1/2017 και μετά θα είναι «φουσκωμένοι».

Το αναλογικό τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν. 4389/2016, θα βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης, ανακριβούς ή μη υποβολής της δήλωσης απόδοσης του φόρου καθώς και γενικά η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου αυτού διέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), όπως ισχύει κάθε φορά.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *