Αρχική / ---SLIDER / Πώς θα σωθούν τα καφέ και τα εστιατόρια – Στο τραπέζι μέτρα «ανάσα» για την επιβίωσή τους

Πώς θα σωθούν τα καφέ και τα εστιατόρια – Στο τραπέζι μέτρα «ανάσα» για την επιβίωσή τους

Περισσότερα τραπέζια, χαμηλότερος ΦΠΑ, λιγότερα δημοτικά τέλη. Αυτό το σχέδιο προκρίνεται για την επιβίωση των καταστημάτων εστίασης μόλις δοθεί το πράσινο φως για την λειτουργία τους.Η διάθεση δημοσίου χώρου χωρίς πρόσθετο κόστος θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και για τον συντελεστή του ΦΠΑ ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 13% για το καφέ.

Τη μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από το 24% στο 13% εξετάζει η κυβέρνηση καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις εστίασης θα αντιμετωπίσουν την απειλή του λουκέτου.

από 70-80 εκατ. ευρώ ενώ θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες σήμερα συνήθως υποχρεούνται σε υποβολή χρεωστικών δηλώσεων εξαιτίας και της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στον ΦΠΑ πώλησης (24%) και στον ΦΠΑ προμήθειας της πρώτης ύλης (13%).Η δυνατότητα εκχώρησης περισσότερου χώρου τόσο για τις καφετέριες όσο και για τα εστιατόρια, θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως. Το πιθανότερο είναι ότι τα μέτρα θα ισχύσουν για τουλάχιστον τους επόμενους 2-3 μήνες με δυνατότητα παράτασης ανάλογα και με την πορεία της αγοράς.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, με αξιοποίηση του προγράμματος Sure που συζητείται και την Παρασκευή στο eurogroup, θα έχει επίσης κανόνες. Καταρχήν δεν θα αφορά στο σύνολο της αγοράς αλλά και σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Επίσης, θα μπορεί να ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων αλλά για μέρος αυτών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *