Αρχική / ---SLIDER / Πότε εκτιμά ο Γεωργιάδης πότε θα κριθεί αν σωθεί η καλοκαιρινή περίοδος

Πότε εκτιμά ο Γεωργιάδης πότε θα κριθεί αν σωθεί η καλοκαιρινή περίοδος

«Αν όλα πάνε καλά και κερδίσουμε τη μάχη της υγείας, μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε» εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία, τονίζοντας πως η χώρα έχει λάβει τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολουθεί μία σωστή διαχείριση της κατάστασης.«Αν συμβεί αυτό, τότε ίσως δεν χαθεί η τουριστική χρονιά, καθώς η χώρα μας θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τότε όμως ενδεχομένως να ανακύψει ένα νέο ζήτημα. Ότι θα θέλουν να έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας και θα έχουμε εμείς ενδοιασμούς για να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κρίσης στην υγεία. Γι’ αυτό, θέλουμε να βάλουμε τα rapid test, για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλες τις εισόδους της χώρας και για τους τουρίστες και για εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μεγάλος επενδυτικός όμιλος που έχει στόχο να πραγματοποιήσει σημαντική τουριστική επένδυση στη χώρα μας αλλά σταμάτησε λόγω της κρίσης στην υγεία, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί του και του εξέθεσε την πρόθεση, μόλις αρθούν τα μέτρα για την καραντίνα, να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση.

Ο ίδιος συνέχισε ότι αυτό που του γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία είναι ότι ακόμη και το Μάιο, αν προχωρήσει η αδειοδότηση, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προλάβει να λειτουργήσει το ταχύτερο η επένδυση, ακόμη και φέτος.Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα δεύτερο πακέτο μέτρων που θα αφορά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και επανέλαβε ότι αυτή η κρίση έχει το χαρακτήρα του μαραθώνιου, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος και στην Ευρώπη για τα μέτρα που θα λάβει και όπως σημείωσε «αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω στο τι ξοδεύουμε και τι υποσχόμαστε».

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *