Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 176.000 άτομα φέτος

Προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 176.000 άτομα φέτος

Διπλασιάζονται φέτος τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης, καλύπτοντας 176.000 άτομα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με ομιλία του σε ανοικτή εκδήλωση στο Μαρούσι.

«Πολλαπλασιάζουμε τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης που τα περισσότερα επεκτείνονται σε 8 μήνες. Πρόκειται για μια άμεση απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας που πέρυσι κάλυψε 97.000 περίπου άτομα, ενώ φέτος προβλέπεται να καλύψει 176.000, δηλαδή στο σύνολο 275.000 στη διετία.», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης,

Μεσοπρόθεσμα, είπε, ο αντιπρόεδρος, «η βελτίωση της αγοράς εργασίας επιδιώκεται, α) με την ανάκαμψη της οικονομίας και της βελτίωσης των όρων της χρηματοδότησής της. Και παρατηρείται ήδη μια τέτοια αύξηση της απασχόλησης, με 200.000 νέες θέσεις εργασίας ήδη κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2016, σύμφωνα με την «ΕΡΓΑΝΗ», β) με το σχεδιασμό ολόκληρου του ΕΣΠΑ με τρόπο ώστε το κριτήριο της απασχόλησης να υπηρετείται από όλες τις επιλέξιμες δράσεις, γ) με τη θέσπιση μέτρων με στόχο τη συγκράτηση ή και την παλιννόστηση των επιστημόνων. Μεταξύ των μέτρων αυτών ενεργοποιείται σύντομα και ένα Δημόσιο Αναπτυξιακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση των ερευνητών και των νεοφυών επιχειρήσεων».

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *