Αρχική / ---SLIDER / Προσοχή: Ο ισχυρός αντικυκλώνας «Ξενοφών» χτυπάει – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε βροχές και καταιγίδες

Προσοχή: Ο ισχυρός αντικυκλώνας «Ξενοφών» χτυπάει – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε βροχές και καταιγίδες

Η παρουσία του ισχυρού αντικυκλώνα Ξενοφώντα, ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με το σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργεί συνθήκες για σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ. Ταυτόχρονα ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη Βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας.Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, κυρίως στη βόρεια και κεντρικά, 8-12 βαθμούς χαμηλότερα απ’ότι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Σποραδικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς, με την μέγιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα δυτικά του νομού, και 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ στα ανατολικά. Εξασθένηση κατά 2 περίπου μποφόρ θα σημειωθεί από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 24 (με την ελάχιστη να σημειώνεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου), στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 28, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 23, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 29, και στην Κρήτη από 17 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στον Πατραϊκό οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.

Πηγή: Meteo.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *