Αρχική / ---SLIDER / «Πρόβλημα» διαστάσεων στο Facebook – Έκθετοι εκατοντάδες εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης
A man poses with a magnifier in front of a Facebook logo on display in this illustration taken in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, December 16, 2015. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH "BUSINESS WEEK AHEAD JULY 25" FOR ALL IMAGES - RTSJGEL

«Πρόβλημα» διαστάσεων στο Facebook – Έκθετοι εκατοντάδες εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης

Μετά το shutdown την προηγούμενη βδομάδα ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αντιμετωπίζει ένα ακόμα πρόβλημα, αυτή τη φορά πολύ σοβαρότερο.

Ένα τεράστιο κενό ασφαλείας στους εσωτερικούς διακομιστές της πλατφόρμας κατέστησε για πολύ καιρό «έκθετους» περισσότερους από 600.000.000 κωδικούς χρηστών.Το ίδιο το Facebook επιβεβαίωσε πως οι κωδικοί ήταν χωρίς κρυπτογράφηση στους διακομιστές, αλλά επέμεινε πως πλέον το πρόβλημα έχει λυθεί.

Πρόκειται για μια πληθώρα κωδικών, κάποιοι από τους οποίους χρονολογούνται από το 2012. Οι περισσότεροι από τους κωδικούς ανήκαν σε χρήστες του Facebook Lite, μιας εκδοχής του app της πλατφόρμας η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους σε περιοχές με χαμηλής ταχύτητας Ίντερνετ.

Όλοι τους ήταν προσβάσιμοι σε σχεδόν 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας, σύμφωνα με το blog KrebsOnSecurity που ασχολείται με θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο και αποκάλυψε πρώτο την υπόθεση.

Το blog επικαλούμενο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ανέφερε ότι από την εσωτερική έρευνα φαίνεται πως είχαν αποθηκευτεί χωρίς κρυπογράφηση, σε απλό κείμενο, οι κωδικοί 200-600 εκατομμυρίων χρηστών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως το πρόβλημα ήταν ήδη γνωστό από τον Ιανουάριο, και κατέστη σαφές από έναν απλό έλεγχο ασφαλείας.Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει όλους αυτούς τους χρήστες του Facebook Lite, αλλά και όσους χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: αυτούς τους κωδικούς δεν τους είδε ποτέ κανένας εκτός του Facebook και δεν βρήκαμε τίποτα μέχρι σήμερα που να υποδηλώνει ότι κάποιος εκ των έσω τους χρησιμοποίησε καταχρηστικά», τόνισε στην ανακοίνωσή της.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ).

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή: Τσιμπήματα από θαλάσσιες ανεμώνες κατέκλυσαν το Ναύπλιο! Τι πρέπει να προσέχουμε!

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά προκάλεσε η παρουσία ανεμώνων σε θάλασσα του Ναυπλίου. Η θαλάσσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *