Αρχική / ---SLIDER / Ραγδαία αύξηση της σύφιλης στην Ελλάδα!

Ραγδαία αύξηση της σύφιλης στην Ελλάδα!

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία νέας έκθεσης του ECDC για την σύφιλη στην Ελλάδα, καθώς δείχνει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μάλιστα η Ελλάδα είναι μία από τις οκτώ χώρες με αύξηση των κρουσμάτων περισσότερο από 25% μεταξύ 2020 και 2021.

Σημαντική αύξηση στη σύφιλη παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με αποκορύφωμα το 2021, όταν η Ελλάδα βρέθηκε να καταγράφει κατά 63% περισσότερα κρούσματα απ’ ό,τι το 2020.

Η διαφορά αυτή την κατέταξε στην πέμπτη θέση του καταλόγου με τις οκτώ χώρες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στα δηλωμένα περιστατικά εκείνη τη χρονιά. Ακολουθεί, δε, τις ανοδικές τάσεις που παρατηρήθηκαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Τις επισημάνσεις αυτές κάνει σε νέα έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (ECDC). Όπως επισημαίνει, από το 2012 είχε αρχίσει αύξηση στη σύφιλη στην Ευρώπη. Η κορύφωσή της ήταν το 2019, όπου καταγράφηκε ιστορικό υψηλό των κρουσμάτων. Το 2020 υπήρξε μικρή μείωση, που αντιστράφηκε το επόμενο έτος.

Συνολικά, το 2021 δηλώθηκαν σε 28 κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) 25.270 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η αναλογία ήταν 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού. Από τις 25 χώρες που αφορούν τα στοιχεία, στις 16 παρατηρήθηκε αύξηση και στις 9 μείωση των κρουσμάτων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του Ιού Κοξάκι, στα παιδιά – Συμπτώματα και μέτρα πρόληψης

Αύξηση των περιστατικών Κοξάκι (Coxsackie) σε παιδιά στην επικράτεια επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *