Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Σκληρή κριτική από τους Πράσινους στον Σόιμπλε για τη στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους

Σκληρή κριτική από τους Πράσινους στον Σόιμπλε για τη στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους

Σκληρή κριτική στη στάση που τηρεί στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ασκούν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι Πράσινοι της Γερμανίας.

«Ουσιαστικές ελαφρύνσεις του χρέους θα γίνουν από το 2018. Είναι πολύ αργά και πολύ αόριστη η υπόσχεση ότι θα δοθεί στην Ελλάδα αυτό που κυρίως χρειάζεται, δηλαδή σταθερότητα», δήλωσε ο Ζβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του κόμματος των Πρασίνων στη γερμανική Βουλή, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Κατά συνέπεια αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη φτώχεια και ανεργία στη Ελλάδα, προσέθεσε.

Ο Κίντλερ κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι μπλοκάρει τις αναγκαίες ελαφρύνσεις. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετέθεσε τις αναγκαίες ελαφρύνσεις, οι οποίες θα γίνουν ούτως ή άλλως, για μετά τις βουλευτικές εκλογές, διότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα είναι διχασμένο στο θέμα αυτό. Αυτό είναι δειλό και ανειλικρινές απέναντι στον γερμανικό λαό», είπε ο πράσινος πολιτικός ενώ ζήτησε ζήτησε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

«Ένα είναι ξεκάθαρο», είπε, «η καταστροφική πολιτική απέτυχε. Τώρα η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους αέρα γα να αναπνεύσει. Δεν επιτρέπεται να υπάρξουν αυτόματες περικοπές του προϋπολογισμού οι οποίες θα πνίξουν ακόμα περισσότερο την (ελληνική) οικονομία».

Αναγκαίοι είναι «οι ρεαλιστικοί και εφικτοί στόχοι του προϋπολογισμού και οι λογικές επενδύσεις υπό την έννοια ενός νέου πράσινου deal», συμπλήρωσε ο βουλευτής των Πρασίνων και τόνισε ότι η Ελλάδα τήρησε «σε μεγάλο βαθμό» τις συμφωνίες με τους δανειστές. Επομένως είναι «σωστό και καλό» να δοθεί η εκκρεμής δόση.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *