Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Σόιμπλε: Επιμένει ότι μία ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Επιμένει ότι μία ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε σήμερα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ότι η όποια χαλάρωση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

«Δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέους της, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει (λειτουργική) διοίκηση», δήλωσε ο Σόιμπλε σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου βιβλίου.

«Όλοι προσποιούνται ως αν κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε οτιδήποτε καλύτερο στην Ελλάδα. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι να καταστείλει ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τι δείχνουν τα ποσοστά μετά την εκλογή Κασσελάκη – Διάσπαση βλέπουν 7 στους 10

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες φέρεται να απασχολήθηκε και να παρακολούθησε τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *