Αρχική / ---SLIDER / Στήριξη και σε όσους χρωστούν για να συνταξιοδοτηθούν προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Στήριξη και σε όσους χρωστούν για να συνταξιοδοτηθούν προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

“Την Πέμπτη θα περάσουμε εκτάκτως ασφαλιστική κάλυψη υγείας, ακόμη και εάν χρωστάνε, για όλη την περιοχή της Θεσσαλίας» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.


Όσον αφορά το το όριο όσων χρωστούν για να συνταξιοδοτηθούν, ανέφερε πως “θα ανεβάσουμε το όριο αυτών που χρωστούν για να πάρουν σύνταξη. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις 20.000 με 30.000 και για τους αγρότες στις 10.000”, για τους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνουν μηδέν οι παρακρατήσεις, οπότε θα πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι.»

Ακόμη το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως “τα σωματεία εργαζομένων έχουν εκφραστεί θετικά για την αύξηση του 40% για την εργασία του Σαββάτου και για τις επιπλέον αυξήσεις για την Κυριακή. Θα είναι αύξηση 75% συν 40%. Εάν οι εργαζόμενοι είναι υπέρ του νομοσχεδίου, δεν τους εκπροσωπεί ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΠΑΜΕ. Δεν χρειάζονται κηδεμόνες”.

«Οι εκκρεμείς συντάξεις, είναι σήμερα 32.000 στόχος μου είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να είναι 25.000» σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις που είπε ότι θα λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.


Σχετικά με τις αναμενόμενες αυξήσεις και ανατιμήσεις των τιμών ανέφερε πως ως προς τις αυξήσεις κάνει μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην αφήσει την αισχροκέρδεια, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την αποφυγή ανατιμήσεων με πρόσχημα την κακοκαιρία “Daniel”.

Δείτε ακόμα

Check Also

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όσοι θέλουν να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *