Αρχική / ---SLIDER / Σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης η 85χρονη που «ψέκασαν» τα ΜΑΤ

Σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης η 85χρονη που «ψέκασαν» τα ΜΑΤ

Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης είναι η 85χρονη συνταξιούχος που ψέκασαν τα ΜΑΤ με χημικά, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή, στη συγκέντρωση των συνταξιούχων.  Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και η Κατίνα Μανιτάρα, η φωτογραφία της οποίας με την εφημερίδα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η 85χρονη γυναίκα έζησε τον πόλεμο και στη συνέχεια την αντιπαράθεση μεταξύ “Εθνικού” και “Δημοκρατικού Στρατού”, αλλά ήταν και πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις.

Κοριτσάκι ακόμα, στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.

Στα 11 “Αετόπουλο” στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα φασιστοειδή. Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της.

Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και αποκτά τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Αυτήν την γυναίκα “ψέκαζαν” χημικά σήμερα κυβέρνηση και ΜΑΤ, γιατί παραμένει ακόμα και σήμερα, στην «πρώτη γραμμή».

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *