Αρχική / ---SLIDER / Συστάσεις της Κομισιόν στην Ιταλία για επαναφορά του “ΕΝΦΙΑ”

Συστάσεις της Κομισιόν στην Ιταλία για επαναφορά του “ΕΝΦΙΑ”

Στις σημερινές οικονομικές «συστάσεις της» προς τα κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι τα επιπλέον μέτρα ύψους πάνω από τριών δισ. ευρώ που υιοθέτησε πρόσφατα η Ιταλία είναι επαρκή και η συνολική κατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας πρόκειται να επανεκτιμηθεί το φθινόπωρο.

Το κύριο ζητούμενο παραμένει η βιωσιμότητα του ιταλικού κρατικού χρέους, το οποίο υπερβαίνει το 133% του ΑΕΠ. Για τον λόγο αυτό, τον Οκτώβριο, δεν αποκλείεται η Κομισιόν να ζητήσει νέες παρεμβάσεις από την ιταλική κυβέρνηση: περικοπή των δημοσίων δαπανών ή αύξηση της φορολογίας.

Οι Βρυξέλλες εκτιμούν πάντως ότι θα έπρεπε να ληφθεί άμεσα ένα μέτρο. Στις σημερινές «συστάσεις» γίνεται αναφορά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη χρησιμότητα της εκ νέου υιοθέτησης του φόρου ακίνητης περιουσίας για τα υψηλά εισοδήματα. Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι είχε καταργήσει τον «Ιταλικό ΕΝΦΙΑ» για το ιδιόκτητο σπίτι στο οποίο κατοικεί κάθε πολίτης.

«Είναι μια από τις πολλές προτάσεις (σ.σ. της Κομισιόν), αλλά πιστεύω ότι το να αλλάζεις στάση για έναν φόρο που είχε τροποποιηθεί μόλις πριν από λίγους μήνες, δεν είναι καλή ιδέα», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *