Αρχική / ---SLIDER / Τα χιονοδρομικά σε… αριθμούς με μια ματιά

Τα χιονοδρομικά σε… αριθμούς με μια ματιά

Να εισακουστούν οι …προσευχές τους και να αλλάξει ο καιρός, ώστε οι πλαγιές των βουνών της Βόρειας Ελλάδας να ασπρίσουν και να “πλημμυρίσουν” με παιδικές -και όχι μόνο- φωνές, εύχονται οι ιθύνοντες των χιονοδρομικών κέντρων, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των υποδομών και περιμένουν το …χιόνι.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, υπογράμμισε ότι εκτός του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, το οποίο λειτουργεί με ικανοποιητική χιόνωση από τις αρχές Δεκεμβρίου, κανένα άλλο χιονοδρομικό κέντρο δεν προβλέπεται να λειτουργήσει στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των Φώτων.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα Βίτσι Καστοριάς και Φαλακρό Δράμας, δεν θα λειτουργήσουν και λόγω οικονομικών δυσκολιών κάλυψης των λειτουργικών δαπανών.
Με τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα, οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη διάρκεια των εορτών, δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων στην Β. Ελλάδα, ούτε καν αυτού στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας, όπου υπάρχει δυνατότητα τεχνητής χιόνωσης.

 

Δείτε όλο το άρθρο…

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *