Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Θεοδωράκης: Έστω και συμβολικά θα έπρεπε να μειωθούν οι φόροι στη χώρα

Θεοδωράκης: Έστω και συμβολικά θα έπρεπε να μειωθούν οι φόροι στη χώρα

“Έστω και παραδειγματικά, έστω και συμβολικά, θα έπρεπε να μειωθούν οι φόροι στη χώρα” τόνισε σε παρέμβασή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του κόμματος, με θέμα “Που πάνε τα λεφτά μας;” στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο “έστω και για πολύ μικρά ποσά” για αρχή, ώστε “να δοθεί το σύνθημα ότι αυτή είναι η κατεύθυνση” – και πρόσθεσε: “Και άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερους φόρους από εμάς, αλλά καμία χώρα δεν έχει όλους τους άλλους φόρους παραπάνω, απ’ ό,τι έχει η Ευρώπη”. “Στην Ελλάδα συναντιούνται όλοι οι φόροι στην κορυφή” είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημείωσε ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ένας από τους τρεις διαρθρωτικούς πυλώνες που θα σηματοδοτούσαν μια άλλη πολιτική, με τους άλλους δύο να είναι η διανομή των όποιων περισσευμάτων “σε αυτούς που είναι πρώτοι στην ανηφόρα και αυτοί είναι οι μακροχρόνια άνεργοι της ιδιωτικής οικονομίας” και η ενίσχυση με κάθε τρόπο της επενδυτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε επίσης, ότι είναι απαραίτητες “συμβολικές κινήσεις που θα έδιναν την αίσθηση στον κόσμο ότι υπάρχει μια διαφορετική μελέτη της οικονομικής πραγματικότητας”, ασχέτως, όπως είπε, εάν πρόκειται για μικρά ή μεγάλα ποσά – κι έθεσε ζήτημα για τα “μυστικά κονδύλια” που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ και του ΥΠΕΘΑ, τα οποία ζήτησε να καταργηθούν.

“Το πλεόνασμα έρχεται από την υπερφορολόγηση” τόνισε ο – εκ των ομιλητών της εκδήλωσης – εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συντηρεί “ένα σύστημα που όλοι γνωρίζουν ότι έχει φτάσει στα όρια του”, αντί να αλλάξει τις προτεραιότητές της.

“Το ερώτημα που τίθεται σε κάθε χώρα που αντιμετωπίζει κρίση, είναι σε ποιους τομείς θα ρίξει το βάρος για να βγει από αυτή” είπε ο κ. Τσιόδρας κι έφερε ως θετικά παραδείγματα τη Σιγκαπούρη και τη Φιλανδία, που επένδυσαν σε συγκεκριμένους τομείς, για να έχουν “μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια πίτα”. “Όποια χώρα βρέθηκε σε κρίση αυτό έκανε” πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Για την ανάγκη αναδιάρθρωσης τομέων, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται ως τώρα “στο απυρόβλητο” ώστε να απελευθερωθούν πόροι για πιο παραγωγικές δραστηριότητες, μίλησε μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου.

Ο επιχειρηματίας Θεοχάρης Καζαντζίδης, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ρουχισμού στον οποίο δραστηριοποιείται, και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *