Αρχική / ---SLIDER / Το ιστορικό θέατρο Λυκαβγττού ανοίγει μετά από 15 χρόνια με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

Το ιστορικό θέατρο Λυκαβγττού ανοίγει μετά από 15 χρόνια με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

Ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, αναβαθμίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και επιστρέφει στην καρδιά της πόλης.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, το ιστορικό θέατρο που επί σχεδόν πέντε δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς στον πολιτισμό της Αθήνας, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του πλήρως ανακαινισμένο, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εμπνέεται από την πανοραμική θέα της κορυφής του λόφου και παρουσιάζει μια «βεντάλια» θεαμάτων.


Το υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού υπήρξε το καλλιτεχνικό όραμα της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Συνοδινού που υλοποίησε ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος. Από τις 12 Ιουνίου 1965 που λειτούργησε για πρώτη φορά μέχρι το 2008 που έσβησε τα φώτα του, αποτέλεσε οξυγόνο πολιτισμού καθώς οι εκδηλώσεις που φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι είχαν καθολικό ενδιαφέρον.


Δεκαπέντε χρόνια μετά, το θρυλικό θέατρο περνά σε νέα εποχή. Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά διατηρώντας πάντα ως βάση την ιδέα του Ζενέτου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού καλωσορίζει τους θεατές σε έναν σύγχρονο και απόλυτα ασφαλή πολιτιστικό χώρο ικανό να φιλοξενήσει συναυλίες, παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θεάματα που θα αφήσουν εποχή.

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να «αγκαλιάσουν» τη νέα εποχή του θεάτρου και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις σε αυτό το ιστορικό σημείο της πόλης που θα μείνουν ανεξίτηλες.

Η επαναλειτουργία λοιπόν του εμβληματικού θεάτρου της πόλης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και εγκαινιάζεται με μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου .


Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δική τους νότα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές: Προσοχή, υπάρχουν ποινές για όσους επιλέξουν αποχή από τις κάλπες; – Τι ισχύει

Δεκαεννιά μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *