Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Τράπεζα Πειραιώς: Δόθηκαν 432 εκατ. ευρώ δάνεια σε ΜΜΕ

Τράπεζα Πειραιώς: Δόθηκαν 432 εκατ. ευρώ δάνεια σε ΜΜΕ

Στα 432 εκατ. ευρώ είναι συνολικά τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ, ενώ οι δανειοδοτήσεις τους από τις τέσσερις συστηματικές Τράπεζες, φθάνουν στο 1,3 δισ ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την πολύωρη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα.

Αναφορικά με την δανειοδότηση των κομμάτων, όπως είπε ο κ. Πουλόπουλος, έχουν καταγγελθεί και έχουν ξεκινήσει ήδη οι νομικές διαδικασίες, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε ΝΔ, ύψους 131 εκατ. ευρώ, και του ΠΑΣΟΚ που είναι της τάξεως των 108 εκατ. ευρώ.

Διευκρίνισε ακόμα, ότι το δάνειο που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 300.000 ευρώ έχει αποπληρωθεί στο ακέραιο, ενώ ένα μικρό δάνειο «λίζινγκ» του ΚΚΕ, εξυπηρετείται κανονικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, από τα 432 εκατ. ευρώ των δανειοδοτήσεων στα ΜΜΕ, υπάρχουν εξασφαλίσεις για τα 306 εκατ. ευρώ, ήτοι το 71%, και έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για τα 194 εκατ. ευρώ, ενώ το 47% των δανείων, ήτοι 202 εκατ. ευρώ, είναι καταγγελμένα.

Όπως ανέφερε, το ύψος των δανείων στα ΜΜΕ που είναι καταγγελμένα και ξεκίνησαν οι νομικές ενέργειες ενάντια στον πελάτη, είναι περίπου 202 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 76 εκατ. ευρώ δεν έχουν καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών.

Είπε επίσης ότι σε 12 μεγάλους ομίλους ΜΜΕ έχουν δοθεί συνολικά 232 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Πουλόπουλος, ο «Antenna» πήρε 67 εκατ. ευρώ, το «Πρώτο Θέμα» 36 εκατ. ευρώ, ο «Πήγασος» 32 εκατ. ευρώ η «Νέα Τηλεόραση» 32 εκατ. ευρώ, το «Star» 28 εκατ. ευρώ, ο ΔΟΛ 21 εκατ. ευρώ, το «MAD» 15 εκατ. ευρώ και η «Real» 6,5 εκατ. ευρώ, και όπως είπε, όλα τα δάνεια αυτών των ομίλων είναι ενήμερα.

Για το θέμα των εξασφαλίσεων, στο οποίο επέμειναν αρκετοί βουλευτές, ανέφερε ότι για τις Τράπεζες συνιστά συμπληρωματικό στοιχείο και πρόσθεσε ότι βασικό κριτήριό τους είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας την περίοδο που χορηγείται το δάνειο και οι υποχρεώσεις της.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *