Αρχική / ---SLIDER / Βέμπερ: Ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για τις επιπλέον περικοπές

Βέμπερ: Ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για τις επιπλέον περικοπές

«Οι επιπλέον περικοπές που πέρασαν τώρα από την ελληνική Βουλή είναι περικοπές για τις οποίες ευθύνεται ο Τσίπρας» τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber.

Συγκεκριμένα ο κ.Weber αναφέρει στην “Καθημερινή της Κυριακής” ότι «οι επιπλέον περικοπές που πέρασαν τώρα από την ελληνική Βουλή είναι περικοπές για τις οποίες ευθύνεται ο Τσίπρας, καθώς η ζημιά που προκάλεσε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του, το δημοψήφισμα, οι επιθέσεις άλλους κ.λπ., στοίχισαν χρήματα, ήταν ένας χρόνος που χάθηκε για την Ελλάδα», τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη που είχε επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν “ήδη πολλά υποσχόμενη”.

Ανάμεσα στα λάθη του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής του ΕΛΚ ξεχωρίζει την απόφαση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα να δώσει επιδόματα συντάξεων παραμονές των περσινών Χριστουγέννων, χωρίς να το έχει συμφωνήσει προηγουμένως με τους θεσμούς, προσθέτοντας ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα αλλά περισσότερο «με την έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, και για αυτό φταίει ο Τσίπρας».

Η ελάφρυνση του χρέους

Αναφορικά με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Weber διευκρινίζει ότι δεν ήταν μόνο η Γερμανία που δεν ήθελε να συμφωνήσει τώρα για την ελάφρυνση του χρέους αλλά και η Φινλανδία και η Ολλανδία, καθώς και ότι ούτε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ υποστήριζε πολύ θερμά την ελάφρυνση χρέους “αυτήν τη στιγμή”.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως «η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να περάσεις τις μεταρρυθμίσεις αλλά να τις εφαρμόσεις», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «ο Τσίπρας έχασε την αξιοπιστία του και δεν την επανέκτησε».

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι δομικό και όχι χρηματικό

«Στην ΕΕ όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι χρηματικό αλλά δομικό, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα αξιόπιστο κράτος που θα πολεμήσει τη διαφθορά, ένα οργανωμένο μοντέρνο κράτος», και παρόλο που η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αυτά που ακόμα πρέπει να γίνουν είναι επίσης πολλά, σημειώνει.

Για τον κ. Weber η διαχείριση της ελληνικής κρίσης είναι η σημαντικότερη απόδειξη πως η Ευρωζώνη δεν μπορεί να διαλυθεί, καθώς πέρασε το μήνυμα «μη μας επιτίθεστε γιατί δεν θα κερδίσετε, ούτε οι αγορές ούτε οι πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν την επιτυχία της Ευρωζώνης».

Έμμεσα απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, ο επικεφαλής του ΕΛΚ λέει ότι οι Έλληνες βίωσαν το γεγονός ότι οι λαϊκιστές δεν μπορούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν πραγματοποίησε τίποτα. Οι άνθρωποι κατάλαβαν με τον δυσάρεστο τρόπο ότι σε μια εκλογική αναμέτρηση δεν μπορείς να ακολουθείς τους λαϊκιστές».

Ο ίδιος εύχεται να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες εκλογές καθώς δεν έχει πει ψέματα και έχει υπάρξει απόλυτα ξεκάθαρος για το τι πρέπει να γίνει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή: Τσιμπήματα από θαλάσσιες ανεμώνες κατέκλυσαν το Ναύπλιο! Τι πρέπει να προσέχουμε!

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά προκάλεσε η παρουσία ανεμώνων σε θάλασσα του Ναυπλίου. Η θαλάσσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *