Αρχική / ---SLIDER / Βελόπουλος από Βόλο: Ο πρωθυπουργός να «παραιτήσει» υπουργούς

Βελόπουλος από Βόλο: Ο πρωθυπουργός να «παραιτήσει» υπουργούς

«Παραιτήσεις» υπουργών ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την επίσκεψη που έκανε στον Βόλο, λέγοντας ότι έγιναν «συντριπτικά λάθη» και ότι μετά την κακοκαιρία Daniel, η Θεσσαλία έχει πεθάνει για τα επόμενα χρόνια.


Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή σου που δεν έχεις λόγια για να δεις ή να αξιολογήσεις αυτό που έχει συμβεί. Χθες στο ελληνικό Κοινοβούλιο είπα ότι η Θεσσαλία πέθανε. Με αυτά που βλέπουμε σε όλη την περιοχή, Βόλο, νότιο Πήλιο, αλλά και Λάρισα, Καρδίτσα, θεωρώ ότι η Θεσσαλία έχει πεθάνει για τα επόμενα χρόνια. Εδώ λοιπόν χρειάζεται η βούληση της Πολιτείας, και όταν λέω Πολιτεία δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση αλλά σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, για να βοηθήσουμε αυτή την περιοχή».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «έχουν γίνει συντριπτικά λάθη», τα οποία απαρίθμησε. «Λάθος πρώτο: το 112 στην περιοχή του Παλαμά δεν ήχησε, παρά τα περί του αντιθέτου που λέγονται, και μόνο με την καμπάνα του χωριού οι άνθρωποι ξύπνησαν. Δεύτερον: ακούς υπουργούς να λένε ότι “ξέρετε, δεν πετούν τα ελικόπτερα”. Μέγα ψεύδος. Τα super puma πετούν, αλλά δυστυχώς από τα 12 που έχουμε πετούν μόνο τα 2, διότι τα υπόλοιπα 8 έχουν σκυλευτεί και τα 2 είναι στο συνεργείο. Δεν έχουν ανταλλακτικά».


Το χειρότερο δε απ’ όλα, όπως είπε ο κ. Βελόπουλος, είναι ότι «δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά και η Ελλάδα είναι υπόδικη. Έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά, τα οποία δεν έχουν γίνει ποτέ» ενώ ζήτησε «από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να κάνει παρέμβαση και να ελεγχθούν όλοι οι περιφερειάρχες, όλοι οι δήμαρχοι, όλοι οι υπουργοί, πού πήγαν τα λεφτά. Και αν έχουν απενταχθεί έργα αντιπλημμυρικά για να πάνε σε παρτέρια και σε διάφορα πεζοδρομιάκια, που και αυτά χρειάζονται, αλλά περισσότερο είναι να προστατεύσεις τη ζωή των Ελλήνων».


«Μετά από αυτά που είδαμε επί τόπου στη Θεσσαλία, θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός, αν όχι ο ίδιος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη, πρέπει να “παραιτήσει” άμεσα υπουργούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Τόνισε ότι «πέντε μέρες χωρίς ρεύμα, πέντε μέρες χωρίς νερό, άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά ταλαιπωρούνται, από την έλλειψη όχι σχεδιασμού, αλλά των αυτονοήτων. Παραιτήσεις τώρα για να γίνει πειστική η κυβέρνηση και αν δεν μπορεί να σηκωθεί να φύγει, να γίνουν εκλογές. Φτάνει πια όλη αυτή η ιστορία».

Δείτε ακόμα

Check Also

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όσοι θέλουν να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *