Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Βρούτσης: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα γίνει αύξηση συντάξεων, αλλά θα γίνει μείωση φόρων»

Βρούτσης: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα γίνει αύξηση συντάξεων, αλλά θα γίνει μείωση φόρων»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στο Βήμα fm για τις συντάξεις και τους φόρους.

«Στην καινούρια περίοδο που μπαίνουμε, εγώ, προσωπικά, με τη γνώση που έχω, των εργασιακών και των ασφαλιστικών, θέλω να σας πω ότι δεν μπορώ να υποσχεθώ, ότι μπορεί να ξαναγίνει αύξηση στις συντάξεις.

Αυτό όμως που μπορώ να πω, όμως, ως άνθρωπος της οικονομίας, είναι ότι μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλες μειώσεις σε φόρους. Και αυτό θα είναι οι άξονες και η πυξίδα της ΝΔ, ο προσανατολισμός για να ενισχύσουμε τον πλούτο τη δημιουργία και αύξηση του ΑΕΠ, μέσα από το οποίο μπορούμε να δώσουμε αναδιανομή και προοπτική στη χώρα.

Όσον αφορά τώρα το συνταξιοδοτικό, αυτό που μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε τις περαιτέρω μειώσεις, οι οποίες δεν έχουν τέλος. Σκεφτείτε ότι, σας είπα στην αρχή της συζήτησης, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι οι μειώσεις τελείωσαν. Οι μειώσεις θα συνεχίζονται συνεχώς. Εάν δεν ισορροπήσει η οικονομία, δημοσιονομικά, ο κόφτης θα χτυπήσει συντάξεις, το έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψήφισε αυτά. Αυτά δεν υπήρχαν πριν και αυτά δεν είναι απαραίτητα να γίνουν».

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *