Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΥΠ.ΟΙΚ.: Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου κινείται πάνω από τους στόχους

ΥΠ.ΟΙΚ.: Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου κινείται πάνω από τους στόχους

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, που θα ανακοινωθούν στα τέλη Οκτωβρίου, θα επιβεβαιώσουν ότι η Ελλάδα κινείται πολύ πάνω από τον στόχο για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι οι αποπληρωμές υπερκάλυψαν τον στόχο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Το σημερινό Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που πάει στο χρέος, αναγνωρίζοντας ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Το 1,7 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου – Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας. Τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Το 1,7 δισ. ευρώ, λοιπόν, θα εκταμιευθεί στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του ESM, όπου και τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 θα προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *