Αρχική / ---SLIDER / Yπερπτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο

Yπερπτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο

Νέα επίδειξη προκλητικότητας από την Τουρκία.

Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο. Συγκεκριμένα, σήμερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια πάνω από το Κασστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.H υπερπτήση έγινε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από την ακριτική Μεγίστη, όπου διανυκτέρευσε, και τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, μόλις 1 χλμ. από το έδαφος!

Η νέα πρόκληση έρχεται μετά τις δηλώσεις αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος διεμήνυσε στην Τουρκία: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Αργότερα, ανάλογο μήνυμα είχε στείλει και ο Πάνος Καμμένος, που βρισκόταν στην ακριτική περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή: Τσιμπήματα από θαλάσσιες ανεμώνες κατέκλυσαν το Ναύπλιο! Τι πρέπει να προσέχουμε!

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά προκάλεσε η παρουσία ανεμώνων σε θάλασσα του Ναυπλίου. Η θαλάσσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *