Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ζοφερή εικόνα στην αγορά εργασίας: Αμοιβές κάτω των 100 ευρώ για 125.000 εργαζομένους

Ζοφερή εικόνα στην αγορά εργασίας: Αμοιβές κάτω των 100 ευρώ για 125.000 εργαζομένους

Ζοφερή είναι η εικόνα στην αγορά εργασίας όπως φαίνεται από τα στοιχεία- σοκ που παρουσίασε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο.

Η υπουργός Εργασίας έδωσε ένα παράδειγμα, λέγοντας πως 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα και 1 εκατ. εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα.

«Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Άρα η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με χαμηλό κατώτατο μισθό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε η κα Αχτσιόγλου.

«Οι μειώσεις στους κατώτατους μισθούς δεν βοήθησαν στην επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, αντιθέτως αύξησαν τα ποσοστά της ανεργίας, από 7% το 2009 στο 27,9% το 2013, και η ανεργία των νέων διαμορφώνεται περίπου στο 50% στο 2016″ πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε: “Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, οφείλω να δηλώσω εδώ ότι το ΔΝΤ αρνείται να συζητήσει το θέμα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα διακινδύνευε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει στοιχεία για να υποστηρίξει αυτή την άποψη.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *